Kategori: Yönetmelikler

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kamu İhale Kurumundan

İHALELERE YÖNELİK BAŞVURULAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 3/1/2009 tarihli ve 27099 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesi ile (a) ve (c) bentlerinde yer alan “sirkülerinin” ibareleri “beyannamesinin”, (b) bendinde yer alan “imza beyannamesi/imza sirkülerine” ibaresi “imza beyannamesine” olarak değiştirilmiş, aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiş, beşinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “sirkülerinin” ibaresi “beyannamesinin” olarak değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“d) Başvuruların gerçek kişilerde avukat olmayan temsilciler, tüzel kişilerde ise doğrudan ya da avukat olmayan temsilciler tarafından elden veya posta yoluyla yapıldığı hallerde; gerçek kişinin temsilcisine ait noter onaylı vekâletnameye, tüzel kişilerde ise doğrudan başvuruda ticaret sicil tasdiknamesi veya Türkiye Ticaret Sicili Gazetesine, temsilci aracılığıyla yapılan başvurularda da temsilciye ait noter onaylı vekâletnameye ilişkin elektronik ortamda teyide elverişli bilgilerin belirtilmesi durumunda, söz konusu belgeler başvuru kapsamında sunulmaz.”

“E-itirazen şikayet ile yapılan başvurularda, başvuruda bulunmaya yetkili olunduğuna dair belgeler ile imza beyannamesinin aslı veya yetkili mercilerce onaylı örneklerine ilişkin bilgiler aranmaz. Ayrıca başvuruların gerçek kişilerde avukat olmayan temsilciler, tüzel kişilerde ise doğrudan ya da avukat olmayan temsilciler tarafından elden veya posta yoluyla yapıldığı hallerde; gerçek kişinin temsilcisine ait noter onaylı vekâletnameye, tüzel kişilerde ise doğrudan başvuruda ticaret sicil tasdiknamesi veya Türkiye Ticaret Sicili Gazetesine, temsilci aracılığıyla yapılan başvurularda da temsilciye ait noter onaylı vekâletnameye ilişkin elektronik ortamda teyide elverişli bilgilerin belirtilmesi durumunda, söz konusu belgeler başvuru kapsamında sunulmaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Kuruma” ibaresinden önce gelmek üzere “ya da EKAP üzerinden e-imza kullanılarak (e-itirazen şikayet ile)” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan “sirkülerinin” ibaresi “beyannamesinin” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Başlamış olan ihaleler

GEÇİCİ MADDE 7 – (1) Bu maddeyi yürürlüğe koyan Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Eklenme Tarihi: 20-06-2021
İlgili Kategoriler:    Kamu İhale Mevzuatı