Eğitim Hizmetlerimiz

Kategori Mahalli İdareler Mevzuat Eğitimleri

Mahalli İdare Şirketlerinde Yönetim Süreçleri Eğitimi

Eğitim Konuları

• Mahalli idarelere ait kamu şirketlerinin kuruluş aşamasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
  • Mahalli idarelere ait kamu şirketlerinin kuruluş sürecinden kaynaklanan cezai ve hukuki sorumluklar nelerdir?
  • Yeni seçilen belediye başkanları, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri, belediyenin ortağı olduğu Anonim Şirketlerde yönetim kuruluna, Limited Şirketlerde müdürlüğe seçilebilir mi?
  • Mahalli idarelere bağlı kamu şirketlerinin yönetim ve diğer kurullarda görev yapan üyelerin değiştirilmesi
  • Yerel yönetimlere ait kamu şirketlerinin yeni yönetimi nasıl oluşturulur
  • Belediye başkanı, başkan yardımcısı, vali, vali yardımcıları, kaymakam, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve belediye veya il özel idare personelinin şirket yönetiminde nasıl görev alabilir?
  • Yerel yönetimlere bağlı şirketlerde görev yapan işçiler, yönetim organı üyeliklerine seçilebilir mi?
  • Mahalli idarelere ait Anonim Şirket ve Limited şirketlere ilişkin farklı durumlar nelerdir?
  • TTK’ da son yapılan değişikliklerin yerel yönetimlere bağlı şirketler etkileri nelerdir?
  • Hibe yoluyla alınan mahalli idare şirketlerinin dezavantaj ve avantajları nelerdir?
  • Yerel yönetimlere ait şirketlere atıfta bulunan diğer mevzuat hükümleri nelerdir?
  • Yerel yönetimlere ait şirketlerde yönetim, denetim ve diğer organlarda görev alabilmek için gerekli koşullar ve nitelikler nelerdir?
  • Mahalli idare şirketlerinde yönetim organın görev süresi nedir ve nasıl görevden alınır?
  • Mahalli idarelere ait kamu şirketlerinde huzur hakkı uygulaması
  • Mahalli idarelere ait kamu şirketlerinin yükümlülükleri ve yasal hakları nelerdir?
  • Mahalli idare şirketlerinde yönetim, denetim ve diğer organlarında görev yapan kişilerin üyelikleri hangi hallerde sona erer?
  • Yerel yönetimlere ait kamu şirketlerinde görev yapan kişiler, kamu haznedarlığı yönetmeliği, harcırah kanunu ve taşıt kanunu mevzuat hükümlerine tabi midir?
  • Yerel yönetimlere ait kamu şirketlerinde yönetim ve diğer organlara ait karar alma esasları nelerdir?
  • Mahalli idarelere ait kamu şirketlerinde karar alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
  • Yerel yönetimlere ait kamu şirketlerinde şirketin çeşitli organlarında görev yapan kişilerin cezai ve hukuki sorumlulukları nelerdir?
  • Yerel yönetimlere ait kamu şirketlerinde, şirketin çeşitli organlarında görev yapan kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?
  • Yerel yönetimlere ait kamu şirketlerinde şirket alacaklarından dolayı şirketin yönetim ve diğer organlarında görev yapan kişilerin hukuki ve mali sorumlulukları var mıdır?
  • Yerel yönetimlere ait kamu şirketlerinde genel kurul ne zaman yapılır ve nasıl toplanır?
  • Mahalli idare şirketlerinde genel kurulda alınması gereken kararlar nelerdir, genel kurul yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
  • Tek ortaklı kamu şirketlerinde genel kurul toplantısının zamanında yapılmamasının hukuki sonuçları nelerdir?
  • Mahalli idare şirketlerinde genel kurul
  • Mahalli idare şirketlerinde yönetim ve genel kurulun yetki ve görevleri nedir?
  • Mahalli idarelere ait kamu şirketlerinde sermaye artırma işlemleri nasıl yapılır?
  • Mahalli idarelere ait kamu şirketlerinin ana sözleşmesinde değişiklik işlemlerinde izlenecek süreçler nelerdir?
  • Mahalli idarelere ait kamu şirketlerinde yeni denetim anlayışı.
  • Mahalli idarelere ait kamu şirketleri bünyesinde ikinci bir şirket kurulabilir mi?
  • Devletin kurumsal yapısı içerisinde mahalli idare şirketlerinin durumu ve yeri nedir?
  • Yerel yönetimlere ait kamu şirketlerini, özel şirketlerden ayıran farklılıkları nelerdir?

Eğitim Sonrası Takip ve Değerlendirme

Eğitim sonrası yapılan memnuniyet anketleri ile eğitmenlerin değerlendirmeleri birleştirilerek hazırlanan raporlar, kurum yetkililerine sunulur. Bu raporlar, eğitimin etkinliğini, katılımcı memnuniyetini ve geliştirme fırsatlarını değerlendirerek, eğitim programlarının kalitesini artırmayı hedefler. Katılımcı geri bildirimleri ve eğitmenlerin gözlemleri, gelecekteki eğitim planlamaları için önemli veriler sağlar. Bu süreç, kurumsal hedeflere uygun eğitimlerin tasarlanması ve katılımcıların eğitimden en fazla fayda sağlaması için değerli bir araçtır.

Katılım Belgesi

Eğitim sürecinin sonunda, tüm katılımcılara Vizyonder tarafından onaylanmış katılım belgesi sunulacaktır.

Eğitim Malzemesi

Eğitim içeriğinde yer alacak ders notları, Vizyonder tarafından özenle oluşturulacak ve eğitim sürecinde katılımcılara sunulacaktır.

Vizyonder'in Kurumsal Eğitim Çözümleri Hakkında

Vizyonder, eğitim alanındaki uzmanlığıyla, kurumsal ve bireysel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaktadır.

Eğitim Asistanlığı

Vizyonder eğitimlerde, eğitimcilere ve katılımcılara yardımcı olmak için Eğitim Asistanları (Host/Hostes) bulundurmaktadır. Eğitim asistanları, eğitimden en az 20 dakika önce eğitim salonunda hazır bulunurlar. Eğitimle alakalı tüm işlemler, eğitim öncesi, esnası ve sonrası asistanlar tarafından takip edilir, aksaklıklar giderilir ve kuruma bilgi verilir.

Eğitim Değerlendirmesi

Vizyonder, eğitimlerin başlangıcında 10 sorudan oluşan ön test, bitiminde ise 10 soruluk son test uygulamaktadır. Eğitim süreci sonunda ayrıca eğitimlerin değerlendirilmesi anketi yapılmaktadır. Eğitim memnuniyet değerlendirme anketinde eğitimciye 100 üzerinden 80'den düşük not çıkarsa o eğitim başka bir eğitmen ile ücretsiz olarak tekrar verilmektedir.

Eğitim İhtiyaç Analizi

Vizyonder, eğitim ihtiyaç analizi çerçevesinde eğitimlerde yapılan anketlerin ve yapılan testlerin analizlerini SPSS uzmanları aracılığı ile SPSS programında istatistiki olarak kıyaslamalı bir şekilde analiz etmektedir. Bu analizler, kurumların eğitim ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktadır.

Eğitmen Kadrosu

Vizyonder eğitmenleri ve uzmanları, alanında uzman kişilerden oluşmaktadır. Bu kişiler arasında öğretim üyeleri (Prof. Dr., Doç. Dr.), ulusal ve uluslararası bürokratlar, kamu ve özel sektör üst yöneticileri, ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman kişiler, tanınmış popüler kişiler ve profesyonel öğreticiler ve meslek sahipleri bulunmaktadır.

Eğitim İçeriği

Vizyonder eğitimleri, güncel örneklere ve mevcut mevzuatın son şekline göre hazırlanmaktadır. Eğitimlerde, teorik bilginin yanı sıra uygulama bilgileri de ağırlık verilmektedir. Böylece, katılımcılar günlük işleyişte yararlı olacak pratik bilgilere de sahip olmaktadırlar.

Eğitim Malzemeleri

Kurum tarafından tedarik edilememesi durumunda, eğitimlerimiz esnasında kullanılan her türlü malzeme (lazer pointer/sunum kumandası, kalem, tahta, dizüstü bilgisayar vb.) Vizyonder tarafından tedarik edilmektedir.

Vizyonder Eğitim Hizmetleri'nin Avantajları

• Profesyonel eğitim kadrosu
  • Güncel eğitim içerikleri
  • Eğitim sonrası destek
  • Kurumsal eğitim çözümleri

Vizyonder Online Eğitimleri Hakkında

• Bilgiye hızlı ve kolay erişim: Bilgiye hızlı ve kolay erişim sağlayarak, öğrenme sürecini hızlandırıyoruz.
  • Zaman ve mekan sınırlamasının ortadan kaldırılması: Eğitimlerimizle zaman ve mekan kısıtlarını ortadan kaldırarak, esneklik ve erişilebilirlik sunuyoruz.
  • Konaklama ve yol masraflarının ortadan kaldırılması: Konaklama ve yol masraflarını ortadan kaldırarak, eğitim fırsatlarını herkese eşit şekilde sunuyoruz.
  • Geniş katılım olanağı: İstediğiniz kadar sayıda kişinin katılımına olanak sağlayarak, eğitimlere geniş bir katılım sağlıyoruz.
  • Güvenli ve gelişmiş online platform: Güvenli ve gelişmiş bir online eğitim platformu kullanarak, etkileşimli eğitim deneyimi sunuyoruz.
  • Canlı sunumlar: Canlı sunumlarla, katılımcıların birbirlerini ve uzmanı görebilmesini sağlayarak interaktif bir eğitim ortamı oluşturuyoruz.
  • Özel oturumlar: Talebe bağlı tamamlanan eğitimlerin ardından, katılımcılara veya kurumlara özel planlanmış oturumlarla birebir çözümler sunuyoruz.
  • Özelleştirilmiş eğitim planı: İhtiyaçlarınıza uygun olarak izlenecek yol haritasını birlikte oluşturuyoruz.
  • Esnek programlar: Kişisel ve iş programlarına uyum sağlayabilecek esnek eğitim programları sunuyoruz.
  • Çeşitlilik ve kapsam: Farklı konu alanlarından geniş bir yelpazede eğitim seçenekleri sunarak çeşitlilik ve kapsamı artırıyoruz.
  • Etkileşimli materyaller: Eğitim materyallerimizi interaktif ve katılımcı merkezli olarak tasarlıyoruz, böylece daha etkili bir öğrenme deneyimi sunuyoruz.
  • Kişiye özel destek: Eğitim sürecinde katılımcıların ihtiyaçlarına özel destek vererek öğrenmeyi daha etkili ve verimli hale getiriyoruz.
  • Öğrenme kaynakları: Katılımcılara eğitim boyunca kullanabilecekleri zengin öğrenme kaynakları sağlıyoruz. Bu kaynaklar, eğitim materyalleri, kitap önerileri, video dersleri veya ek okuma kaynakları olabilir.
  • Eğitim toplulukları: Katılımcılar arasında bir bağ oluşturmak ve deneyim paylaşımını desteklemek amacıyla çevrimiçi eğitim toplulukları oluşturuyoruz.
  • Çeşitli öğrenme biçimleri: Farklı öğrenme biçimlerini bir araya getirerek, her türlü öğrenme tarzına hitap ediyoruz; bunlar video dersler, interaktif oturumlar, oyun tabanlı öğrenme gibi çeşitli formatlarda olabilir.

Alanında Uzman, Tecrübeli ve Yetkin Eğitmenler

Vizyonder, alanında uzman, deneyimli ve yetkin eğitmen kadrosuyla, kurumsal ve bireysel eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Eğitmenlerimiz, kamu hukuku alanında uzmanlaşmış öğretim görevlileri (Prof. Dr., Doç. Dr.), ulusal ve uluslararası bürokratlar, kamu ve özel sektör üst yöneticileri, ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman kişiler, tanınmış popüler kişiler ve profesyonel öğretici ve meslek sahiplerinden oluşmaktadır.

Vizyonder Eğitmen ve Uzmanları; Kendi alanlarında en az 10 yıllık deneyime sahiptirler. Birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüşlerdir. Eğitimlerinde güncel yöntemler ve teknikler kullanırlar. Katılımcılarla yakın bir ilişki kurarak, eğitimden en yüksek verimin alınmasını sağlarlar.

• Eğitmenlerimiz, en güncel gelişmeleri takip eden, pratik deneyimlere sahip ve başarılı projelere imza atmış profesyonellerden oluşur.
  • Her bir eğitmen, özgün eğitim materyalleri hazırlama konusunda uzmanlaşmış ve interaktif eğitim metotlarını etkin bir şekilde kullanabilen yetkin kişilerdir.
  • Eğitmenlerimiz, katılımcılara geri bildirim ve danışmanlık hizmeti sunarak öğrenme sürecini destekler ve gelişimlerine katkı sağlarlar.
  • Eğitmen kadromuz çeşitli sektörlerden ve disiplinlerden gelen uzmanlarla zenginleştirilmiştir, bu da farklı bakış açıları ve geniş bir perspektif sunmaktadır.

Hizmetiçi Eğitim ve Seminer Talepleriniz İçin;

E-Posta : bilgi@vizyonder.org.tr
Telefon : +90 212 232 2016 - Tel-2  : +90 242 338 2016
Gsm : +90 545 335 2016 - Gsm2: +90 545 337 2016
Faks : +90 850 811 2016
WhatsApp Yazışması Başlat

Kamu İhalelerinde Danışmanlık Merkezi Yayında!

Kamu İhale Danışmanlık Merkezi

Kamu İhalelerinde Uzman Rehberlik Sektöründe uzmanlaşmış danışman kadromuz, kamu ihaleleri konusundaki derin bilgi ve deneyimleriyle size en doğru rehberliği sunuyor. Kamu kurumları ve özel sektör için ihale süreçlerini etkili şekilde yönetmek amacıyla buradayız.

Vizyonder Psikoloji Akademi Eğitimleri ve Danışmanlık Hizmetleri Başladı!

Vizyonder Psikoloji Akademi

Tüm Sorularınız İçin
0(212) 232 2016
Eğitimlerimizden özellikle yeni çalışanların yararlanabilmesi için
"Uygulamalı Eğitim" verilmektedir. Bu eğitimde katılımcılar, baştan sona canlandırmalı olarak yaşayarak öğrenmektedirler.