13-17 Ekim 2021

KAMU İHALE ve ELEKTRONİK İHALE
Eğitim Semineri Düzenlenecektir.

Konum:Innvista Hotel Belek / Antalya

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 18/08/2021 tarih ve E-78633697-770-1544304 sayılı yazısı ile İZİNLİ olarak düzenlenmektedir.

Detaylar ve Kayıt için tıklayınız

Kategori: Genelgeler

COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile İlgili 2020/11 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

Cumhurbaşkanlığı tarafından Konona Virüse karşı kamu çalışanlarının esnek çalışmasına yönelik genelge yayınlanmıştır.

Cumhurbaşkanlığından

Konu: COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler

GENELGE
2020/11

COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla;

Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir. Buna dair usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşları için üst yönetici; bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan; taşra teşkilatları (bakanlıklarca belirlenmemiş ise) ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı; diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici tarafından belirlenir. Bu yetki devredilebilir.

Bu kapsamda dönüşümlü çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılır.

Bu Genelge kapsamında esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izinli sayılanlar bu sürede İstihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılırlar. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşittir. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük haklan saklıdır.

İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağnldıkları anda görevlerine dönmek zorundadır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
Eklenme Tarihi: 26-08-2020
İlgili Kategoriler:    Cumhurbaşkanı Kararları