Sayın Yetkili;
Kamu alımlarında bürokrasinin azaltılması, işlem maliyetlerinin düşürülmesi ve rekabetin arttırılarak etkin ve verimli bir alım sistemi oluşturulması amacıyla, 2017 yılından bu yana kullanılan e-teklif alınan beyan usulünün (e-ihale) kapsamı genişletilerek, e-ihalelere ilişkin parasal limitlerin kaldırılması , alım usullerinin kapsamının genişletilmesi yönünde ki uygulamalar Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan çalışmalarla hız kazanmıştır.
18 Mayıs 2022 tarihli 31839 sayılı Resmi Gazete’de Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair yayımlanan Yönetmeliğe;
MADDE 1- 25/2/2011 tarihli ve 27857 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğine aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“Elektronik ihale zorunluluğu
EK MADDE 2- (1) Açık ihale usulü ile gerçekleştirilen ve yaklaşık maliyeti 4734 sayılı Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan ihalelerden 1/8/2022 tarihi veya sonrasında ilan edilenlerin uygulama yönetmeliklerinin “elektronik ihale” başlıklı maddelerine göre yapılması zorunludur.
(2) 4734 sayılı Kanunun 21 nci maddesinin birinci fıkrasının (b), (c) ve (f) bentleri gereğince pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihaleler ile açık ihale usulü ile gerçekleştirilen ve yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına eşit veya üzerinde olan ihalelerden 3/10/2022 tarihi veya sonrasında ilan edilen ya da duyurulanların uygulama yönetmeliklerinin “elektronik ihale” başlıklı maddelerine göre yapılması zorunludur.”
2022 yılında kamu satın alımlarında elektronik dönüşüm hedefi doğrultusunda ihalelerin ve sözleşme yönetiminin tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayacak geliştirmeler Kamu İhale Kurumu tarafından adım adım hayata geçirilmekte ve 2022 yılı içerisinde zorunlu hale getirilmesi planlanmaktadır.
Vizyonder Eğitim olarak bu seminer programıyla, önce 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu akabinde EKAP ve e-ihale süreçlerini sistematik ve hızlı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktayız. Böylece, ihale işlemlerinin hukuki sorumluluğunu taşıyan kamu personelinin ihale sürecini hata yapmadan yürütebilmelerine uzman eğitmen kadromuz ile katkıda bulunmaktayız.
Bu doğrultuda aşağıda detayları verilen eğitim konu başlıklarını inceleyebilir, bize ulaşarak seminere kayıt oluşturabilirsiniz.
Elektronik İhale eğitimini (e ihale eğitimi), EKAP üzerinden videolu olarak kamu ihale uzmanı tarafından uygulamalı olarak anlatmaktadır. Bu eğitimle birlikte kamu alımlarında rekabet, şeffaflık etkinlik, verimlilik ve tasarruf sağlanması yönelik yapılan çalışmaların daha hızlı yaygınlaştırılması ve uygulamada yaşanan tereddütlü alanların belirlenerek çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır.
- Her Şey Dahil Konseptte Konaklama, Eğitim , Katılım Belgesi, Eğitim Materyalleri, Eğitmenlerimiz Tarafından Hazırlanmış Seminer Ders Notları, Eğitim Sürecinde Aperatif İkramlar Dahildir.
Kayıt ve sorularınız için 0.242 338 2016 , 0.545 337 2016 , 0545.337 2016 numarayı arayarak bilgi alabileceğiniz gibi WhatsApp Bilgi Hattından da cevap alabilirsiniz.
Eğitime katılım için banka dekontu ile birlikte katılımcı bilgilerini (0850) 811 20 16 numaralı faksımıza ve bilgi@vizyonder.org.tr adresimize gönderip, aşağıda yer alan telefonlarımızdan birisine rezervasyon yaptırmanız veya www.vizyonder.org.tr sitemizden “online kayıt” formunu eksiksiz doldurarak tarafımıza ulaştırmanız yeterlidir. Kontenjanımız sınırlı olduğu için kayıtlarınızı son güne bırakmayınız.
Düzenlenen ödeme emri belgesinden 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu’na tabi kurumlar tarafından KDV hariç tutar üzerinden binde 9,48 oranında damga vergisi kesintisi yapılmalıdır. Havale ya da EFT ücreti kesinlikle kesilmemesi gerekmektedir. Damga vergisi kesintisi yapıldığına ilişkin muhasebe işlem fişinin 0(850) 811 2016 no.lu faksa gönderilmesi gerekmektedir.