Seminer Detayı

Sürdürülebilirlik Raporlaması ve Farkındalık Eğitimi

28/10/2024
Online Canlı Sınıf Eğitimi

Vizyonder'den "Sürdürülebilirlik Raporlaması ve Farkındalık Eğitimi" Online Semineri!

Sürdürülebilirlik eğitimleri ve sürdürülebilirlik raporlaması konusunda bilgi ve yetkinlik kazanmak isteyen profesyoneller için mükemmel bir fırsat! Vizyonder Eğitim ve Danışmanlık Derneği’nin düzenlediği "Sürdürülebilirlik Raporlaması ve Farkındalık Eğitimi" semineri ile 28 Ekim 2024 tarihinde online platformda buluşuyoruz.

Bu eğitimde, sürdürülebilirlik raporlaması alanında kendini geliştirmek ve kurumsal sürdürülebilirlik raporlaması becerilerini artırmak isteyen katılımcılar, ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) kriterlerine uygun raporlama tekniklerini öğrenme imkanı bulacak. Sürdürülebilirlik akademisi seviyesindeki bu kapsamlı eğitim ile sürdürülebilirlik uzmanı olma yolunda önemli bir adım atabilirsiniz.

Eğitim Konuları

Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması ve Farkındalık Eğitim Konuları

1. Sürdürülebilirlik tanımı ve temel kavramlar, Çevresel (E), Sosyal (S) ve Yönetişim (G) faktörleri tanımı,
  2. Sürdürülebilirliğin tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirme: Rio Konferansı, Kyoto Protokolü, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşi Mutabakatı,
  3. Ülkemizde sürdürülebilirlik raporlaması konusundaki gelişmeler ve Türkiye'nin durumu, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) kapsamı ve raporlam uygulamaları,
  4. Şirketlerde kurulması önerilen sürdürülebilirlik komitesi, paydaş katılımı ve iletişimi, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri,
  5. Risk yönetimi-Sürdürülebilirlik etkileşimi,
  6. Sürdürülebilirlik raporlaması, performans ölçüm kriterleri ve kurumsal itibar,
  7. Sürdürülebilirlik derecelendirmesinin önemi,
  8. Örnek çalışması - sürdürülebilirlik raporlarının incelenmesi  ve şehir-metropol
  9. yönetimlerinin sürdürülebilirlik çalışmaları.

Eğitimin İçeriği:

• Sürdürülebilirlik Eğitimleri: Sürdürülebilirliğin temelleri, tarihsel gelişimi ve günümüz iş dünyasındaki yeri.
  • Sürdürülebilirlik Raporlaması: Sürdürülebilirlik raporlarının nasıl hazırlandığı, performansın nasıl ölçüldüğü ve kurumsal sürdürülebilirlik raporlaması ile ilgili en iyi uygulamalar.
  • Sürdürülebilirlik Denetçiliği Sınavı Hazırlığı: Sürdürülebilirlik denetçiliği sınavına hazırlık ve bu alandaki yetkinliklerin artırılması.
  • Uygulamalı Eğitimler: Gerçek vakalar üzerinden sürdürülebilirlik raporlama eğitimi ve pratik uygulamalar.

Neden Sürdürülebilirlik Raporlaması Eğitimi

• Sürdürülebilirlik raporlama eğitimi ile kurumsal sürdürülebilirlik alanında yetkinlik kazanarak kariyerinize güç katabilirsiniz.
  • Sürdürülebilirlik uzmanı olma yolunda gerekli bilgi ve becerileri edinebilir, iş dünyasında rekabet avantajı sağlayabilirsiniz.
  • Sürdürülebilirlik eğitimleri ve sürdürülebilirlik raporlaması konusunda yetkinleşerek, şirketinizin sürdürülebilirlik stratejilerini daha etkili bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Eğitimde, sürdürülebilirlik raporlamasının temel ilkelerinden, etkin bir raporun nasıl hazırlanacağına ve bu raporların yatırımcı ilişkilerindeki rolüne kadar geniş bir yelpazede bilgi edinme imkanı bulacaksınız. Şirketinizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını sağlamak, risk yönetimi ve şeffaflık ile güven inşa etmek ve paydaşlarınızla olan iletişimi güçlendirmek için bu eğitim tam size göre! Hem kurumsal hem de bireysel olarak sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Şimdi harekete geçin! Sürdürülebilirlik konusunda farkındalık kazanın, şirketinizin geleceğini güvence altına alın ve rekabet avantajını elinize geçirin!

Prof. Dr. Mesut DOĞAN (Eğitmen özgeçmişi için tıklayınız)

Prof. Dr. Mesut Doğan, sürdürülebilir finans ve sürdürülebilirlik raporlaması alanında derinlemesine bilgiye sahip, bu konularda önemli akademik çalışmalara imza atmış bir akademisyendir. Sürdürülebilir finans kapsamında işletmelerin çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performanslarını nasıl raporladıklarını inceleyen Doğan, sürdürülebilirlik raporlamasının finansal performans üzerindeki etkilerini detaylı bir şekilde araştırmıştır. Özellikle, Türkiye ve dünya örnekleri üzerinden yeşil bankacılık uygulamaları ve sürdürülebilir finansın ekonomik büyümeye olan katkısını analiz eden çalışmaları, bu alandaki literatüre önemli katkılar sunmuştur.

Kendisi, sürdürülebilirlik raporlamasının şirketlerin uzun vadeli stratejik hedefleri ile uyumlu olmasının gerekliliğini vurgularken, bu raporlamaların finansal şeffaflığı ve hesap verebilirliği nasıl artırdığını akademik olarak ele almıştır. Prof. Doğan'ın sürdürülebilirlik raporlaması ile ilgili çalışmaları, işletmelerin sadece finansal değil, aynı zamanda çevresel ve sosyal etkilerini de kapsayan bütüncül bir yaklaşım geliştirmelerine rehberlik etmektedir.

Ayrıca, yönetim kurulu şeffaflığı ile yönetim kurulu yapısı arasındaki ilişki üzerine gerçekleştirdiği araştırmalarla, kurumsal sürdürülebilirlik uygulamalarının yönetsel düzeyde nasıl ele alınması gerektiğine dair yol gösterici bilgiler sunmuştur. Prof. Doğan, sürdürülebilirlik raporlamasının, firmaların rekabet gücünü artırırken, yatırımcılar ve diğer paydaşlar için de güvenilir bilgi kaynağı oluşturduğunu vurgulayarak, bu alanda öncü bir perspektif geliştirmiştir.

Kendisinin, sürdürülebilirlik raporlaması konusundaki çalışmaları ve akademik rehberliği, hem akademik çevrelerde hem de iş dünyasında geniş bir takdir toplamış, bu alanda farkındalık yaratma ve uygulamaların gelişimine katkı sağlama misyonunu başarıyla yerine getirmiştir.

* Birebir özel eğitimler veya kurumsal katılım talepleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Eğitim Ücreti ve Süresi

Firma Katılım Ücreti : 7.000,00 TL + KDV

1 Gün  / 09:30 - 17:30 Saatleri arasında

Eğitime Katılmak İçin

Katılım ve Kayıt: Siz de sürdürülebilirlik denetçiliği sınavı ve sürdürülebilirlik raporlama eğitimi konularında uzmanlaşmak ve sürdürülebilirlik akademisi düzeyinde bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bu fırsatı kaçırmayın! Detaylı bilgi ve kayıt için Vizyonder ile iletişime geçin.

Sürdürülebilir bir gelecek için şimdi harekete geçin, sürdürülebilirlik eğitimleri ile fark yaratın!

Sürdürülebilirlik Eğitim Dosyası için Tıklayınız

Bize danışın

İletişim ve Kayıt İçin

E-Posta : bilgi@vizyonder.org.tr
Telefon : +90 212 232 2016 - Tel.2  : +90 242 338 2016
Gsm : +90 545 335 2016 - Gsm2: +90 545 337 2016
Faks  : +90 850 811 2016
WhatsApp Yazışması Başlat

Detaylı Bilgi Alın

Bu seminer ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen bilgilerinizi bırakın.
İsim Soyisim
Kurum
E-Posta
Sizi ne zaman arayalım?
Güvenlik Kodu
Kamu İhalelerinde Danışmanlık Merkezi Yayında!

Kamu İhale Danışmanlık Merkezi

Danışmanlık Alanlarımız PDF

Kamu İhale Danışmanlık Merkezi

Stratejik Yönetim ve Stratejik Plan Hazırlama Eğitim ve Danışmanlığı

Vizyonder - Stratejik Yönetim ve Stratejik Plan Hazırlama Eğitim ve Danışmanlığı

Vizyonder Psikoloji Akademi Eğitimleri ve Danışmanlık Hizmetleri Başladı!

Vizyonder Psikoloji Akademi

Belediyelerde Gelir Artırıcı Çalışmalar