Belediye şirketlerinin; kurulması, devir alınması, yönetilmesi, satın alma mevzuatının oluşturulması, kurumsallaşmanın sağlanması, denetimi ve denetlenmesi, organizasyon yapısının oluşturulması, gelir sağlanması, mali ve muhasebe işlem süreçlerinin yapılması (sermaye artış, yönetim kurulu, denetim kurulu, bankalardan kredi kullanımı vs.) gibi tüm konularda Belediye şirketlerine yönelik tam ve kurumsal olarak belediye şirketleri eğitim ve seminer hizmeti veriyoruz.
Belediye şirketlerinin tabi oldukları birçok mevzuat olmasından kaynaklı olarak Belediye Şirket yönetiminde hata yapılmasından da kaçınılamıyor. Bunun nedeni ise Belediye şirketleri özel hukuk hükümlerinin yanı sıra ihale mevzuatını da tabidir ve Sayıştay’ın denetimi kapsamındadır.
Belediyelerin kurdukları veya hibe yoluyla edindikleri şirket sayısı 1000’i geçti. Bildiğiniz üzere Belediye Şirketleri Türk Ticaret Kanunu’na tabi olmakla beraber, satın alma işlemleri açısından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabidir. Sayıştay Kanunu’na göre de Belediye şirketleri Sayıştay denetimine tabidir.
Belediye şirketlerinde mevzuatla birlikte yapılan düzenlemeler yeterli olmamasından kaynaklı ve kurumsal yapının tam olarak oturmaması nedeniyle yapılan iş ve işlemlerde belirli dönemlerde uygulama da sorunlar yaşanmakta ve tereddütler oluşmaktadır.
Vizyonder olarak bu çerçevede Belediye şirketlerin kurumsallaşmasından, denetimine kadar aşağıda yer alan başlıklarda yapılacak Belediye Şirketleri Eğitim Semineri ile katılımcılara anlatılacaktır.
Başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması, Seminer ücretinin ilgili hesaba yatırılması, Seminer ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunun ve Başvuru Formunun 0(850) 811 2016 no.lu faksa gönderilmesi gerekmektedir.
Ücret bilgisi için bizi arayınız. 0.242 338 2016 veya 0.545 337 2016 numarayı arayarak bilgi alabileceğiniz gibi WhatsApp Bilgi Hattından da anında cevap alabilirsiniz.
Banka : Halk Bankası
Şube : Kepez Şubesi(0508)
IBAN : TR98 0001 2009 5080 0016 1000 34
4734 Sayılı kanun gereğince bir “hizmet” olan eğitim, kurs ve seminer faaliyetleri, bunu düzenleyen kuruluştan satın alınabilecek ve karşılığında fatura alınacaktır. Söz konusu hizmetin kurum bütçesinden doğrudan temin ile ödemesi mümkündür. Seminer giderleri; Analitik Bütçe Sisteminde Ekonomik Sınıflandırmanın 03.5.9.03 Kurslara Katılma ve Eğitim Giderleri veya 03.5.9.90 Diğer Hizmet Alımları kodundan karşılanacaktır. Yukarıda belirtilen Eğitim Seminer Hizmeti, anılan Otel’de söz konusu tarihte ve yukarıda belirtilen konularda sadece Derneğimizce sunulduğundan, bu hizmeti 4734 sayılı Kanunun 22/a veya 22/d fıkraları kapsamında temin edebilirsiniz.
Düzenlenen ödeme emri belgesinden 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu’na tabi kurumlar tarafından KDV hariç tutar üzerinden binde 9,48 oranında damga vergisi kesintisi yapılmalıdır. Havale ya da EFT ücreti kesinlikle kesilmemesi gerekmektedir. Damga vergisi kesintisi yapıldığına ilişkin muhasebe işlem fişinin 0(850) 811 2016 no.lu faksa gönderilmesi gerekmektedir.
Ultra Her Şey Dahil Konseptte Konaklama, Eğitim , Katılım Belgesi, Eğitmenlerimiz Tarafından CD ortamında hazırlanmış Seminer Ders Notları dahildir.