Yunanistan Turu

1.GÜN : İSTANBUL–SELANİK

Akşam saat 21.00’da Kadıköy‘den (Evlendirme Dairesi otoparkı) 21.30 da Harbiye‘den (Mng Turizm Harbiye satış ofisi önü) 22.00 da Bakırköy’den (İncirli Ömür Plaza önü) hareketimizin ardından yola çıkıyoruz. Tekirdağ’da mola verip Malkara üzerinden İpsala (Türk) Kipi (Yunan) Sınır Kapılarında gümrük ve pasaport işlemleri sonrası Yunanistan’a giriş yapıyoruz..

2.GÜN : SELANİK

Sabah 08:30-09:00 dolaylarında Osmanlı’nın İstanbul'dan sonraki en büyük şehri, adının Büyük İskender’in kız kardeşi, “Thessaloniki”’den geldiği söylenen, Kuzey Yunanistan’ın yönetsel merkezi Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik şehir turuna başlıyoruz. Selanik denilince akla ilk gelen isim kesinlikle Mustafa Kemal Atatürk.İlkokul yıllarından beri kitaplarda gördüğümüz mütevazı, cumbalı Atatürk’ün evi Selanik'in en ünlü yapısı ilk durağımız.Günümüzde tarihî bir kule ve müze olarak şehrin deniz kıyısında yer alan Kanuni zamanında yapılmış Selanik'in simgesi olan Beyaz Kule, Selanik’te bugün hala ayakta kalan Osmanlı yapılarının en eskisi sayabileceğimiz şehre hâkim Yedikule Hisarı, son derece hareketli politik yaşamı olan Yunanistan'da yapılan eylemlerin birçoğunun çıkış noktası olan, kentin kalbinin attığı festivaller ve yıllık Noel ve karnaval kutlamaları gibi birçok kültürel etkinlikler için de kullanılan, çevresindeki çok sayıda cafe ve barlar ile de oldukça popüler Aristoteles Meydanı, Selanik’in en çok bilinen ve birçok kişinin buluşma noktası olan Kamara, şehrin tam ortasında Roma, Bizans, Osmanlı ve Helen mimarisinden örnekleri görebileceğiniz aynı zamanda oteller, büyük mağazalar, kiliseler, şapellerin sıralandığı yol Egnatia cd. göreceğimiz diğer noktalardır.Eskiden Yahudi mezarlığı olarak kullanılan bugün 95 bin öğrencisi olduğu söylenen Aristotelaus Üniversitesi Türklerden kalma Bey Hamam, Bedesten, Alaca Minare, Hamza Bey Camii Selanik de öne çıkan tarihi miraslardır. Şehrin görece zenginlerinin oturduğu Vasili Sofia caddesinde görülebilecek Murdoch Villası, Kapancı Köşkü, Casa Bianca, Sebataycılar tarafından yaptırılan ünlü Yeni camii, yaz aylarında sokağa taşmış masaları ve gece kalabalığı ile oldukça neşeli Ladadika eğlence merkezi tavernalar ile çok hoş restoranların olduğu son durağımız ile turumuzu tamamlıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Dileyen misafirlerimiz için akşam Yunan müziğiyle eğlenip hem de geleneksel Yunan yemeklerini tadabileceğiniz ekstra Yunan Tavernası (Yemek + içki canlı Greek müzik, Sirtaki-Hasapiko-Zeybek & Rebetikao eşliğinde). Geceleme otelimizde.

3.GÜN : SELANİK-ATİNA

Sabah kahvaltısının ardından Atina’ya doğru hareket ediyoruz.Galikos, Axios, Loudias Deltaları-Malgara ,Vardar Ovası-Korinos, Katereni, Leptokaria-Platamonas üzerinden Tembi vadisinde Agios Paraskevi Kilise ve Ayazması ile eski Yunan Mitolojisi'nde tanrıların oturduğu kabul edilen ve 2919 m. yükseklikle Yunanistan'ın en yüksek zirvesini oluşturan Olimpos dağının heybetli görünüşünü uzaktan görme şansı buluyoruz.Larissa Ovası, Karavomilos sahil Kasabası, Stilda Sahil Kasabası çıkışında deniz Kenarında Evia Adası’na karşı öğlen yemeği molasının ardından Lamia, Ag. Kostantinos Sahili, Termopolis Kasabası & Kral Loenidis ve Askerleri Anıtı, Thiva’da tesislerindeki kahve molası sonrası adını savaşçı bilgelik tanrıçası olan Athena'dan alan, Uygar dünyanın demokrasi ve özgürlüğü sembolize eden kenti olarak anılan batı dünyası uygarlığının da beşiği olarak nitelendirilen Atina’ ya varıyoruz. Şehir merkezi otelimize yerleşme, geceleme otelimizde.

4.GÜN : ATİNA–KAVALA

Sabah kahvaltısın ardından erken saatlerde Kavala’ya doğru hareket ediyoruz.Atina – Kavala otobanında son derece rahat yolculuktan sonra Osmanlı İmparatorluğu zamanında Balkanlar’ın en önemli merkezlerinden, günümüzde de Selanik ile beraber adı en çok anılan şehir olma ünvanına sahip Kavala’ya akşam 18:00 civarı varıyoruz. Otelimize yerleşme ve dinlenme için serbest zaman.Geceleme otelimizde.

5.GÜN : KAVALA–İSTANBUL

Sabah kahvaltısının arından odaların boşaltılması ve şehir turumuz için otelden ayrılıyoruz.Turumuz eski Kavala Panagia Yarım adasında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan şehri baştan başa katederek bir gerdanlık gibi süsleyen tarihi su kemeri, şehrin eteklerinde kurulu Kavala’yı kuş bakışı seyredebileceğiniz Kavala Kalesi, İbrahim paşa camii ( Agios Nikolaos kilisesi), bugün otel olarak kullanılan büyük Kavalalı M.Ali Paşa kulliyesiünlü Osmanlı paşası Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın müze olarak kullanılan konağı ve konağın önünde bulunan heykeli bugün şehrin en önemli turistlik ziyaret noktalarından başlıyor.Ayrıca 28 Ekim meydanı, 19 y.y neoklasik yapıları mimarisi ile dikkat çeken Belediye ve büyük dernek binası, bugün bir kısmı müze bir kısmı restaurant, cafe, mağaza olarak kullanılan tarihi tütün depolarını görerek şehir turumuzu tamamlıyor ve Batı Tarakya’ya doğru hareket ediyororuz. İlk durağımız “Binbir rengin şehri” olarak anılan Türklerin en yoğun olarak yaşadığı Xhanti (İskeçe) , daha sonra birçok Osmanlı eserinin bulunduğu Kılıç anıtı, yemyeşil güzel parkı ile dikkat çeken Komotini(Gümülcine) ve Evros bölgesinin en büyük kenti ki aynı zamanda bu bölgenin başşehri konumundaki M.Ö 4. yüzyılın ünlü komutan ve filozofu İskender in şehri Alexandreapoli (Dedeağaç ) gezildikten 44 km sonra İpsala’da free shopa uğrayarak Türkiye’ye giriş yapıyoruz.Akşam saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

• Programda belirtilen havayolu ile belirtilen parkurda ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Alan/otel/alan transferleri, şehirler arası transferler
  • Belirtilen kategori otellerde oda+kahvaltı (Continental kahvaltı) konaklamalar
  • Programda belirtilen tüm çevre gezileri dahil
  • Otel konaklama turist vergileri
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Türkçe tur liderliği hizmeti
  • Yurt dışı çıkış fonu
  • Seyahat Sigorta Poliçesi

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

• Vize ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Müze, ören yeri veya benzeri tüm giriş ücretleri
  • Ekstra turlar

BİLGİLENDİRME:

Vizyonder olarak düzenlediğimiz inceleme ve araştırma gezilerinin amacı, yurt dışındaki yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını yakından izlemek, kent estetiği, kent planlaması, farklı coğrafyalarda farklı ölçeklerdeki ulaşım sorunlarının giderilmesi için izlenimler edinilmesi, toplu taşıma, kentsel dönüşüm, geri dönüşüm, atık depolama, ayrıştırma, yeşil alanlar, parklar vs. gibi teknik konularla, kültür, sanat, spor gibi sosyal alanlarda diğer yerel yönetimlerin uygulamalarını yakından inceleyerek bilgi ve görgü artırma amaçlanmaktadır.

"Tüm Katılımcıların Yurtdışı Geçici Görev Yollukları, 6245 Sayılı Harcırah Kanununa Uygun Bir Şekilde Uzmanlarımız Tarafından hazırlanmakta olup, Organizasyonu İşlemlerini Tecrübeli ve Profesyonel Bir Ekip Aracılığı İle Sorunsuz Şekilde Yürütmekteyiz.

Yurtdışı Tetkik Gezileri İçin Bize Ulaşın

E-Posta : bilgi@vizyonder.org.tr
Telefon : +90 242 338 2016 - Faks  : +90 850 811 2016
Gsm : +90 545 335 2016 - Gsm2: +90 545 337 2016
Whatsapp  : Whatsapp Görüşmesi Başlat

Yurtdış Gezilerinde Uygulanacak Mevzuat ve Operasyonel Ayrıntılar için tıklayınız

Sayıştay Denetimine Hazırlık Kitabı Çıktı

Anketimize Katılın İndirim Kazanın

İletişime Geçin

Tüm sorularınız için lütfen formu doldurun.
İsim Soyisim
Kurum
Birim/Görev
E-Posta