Ukrayna İnceleme Araştırma Gezisi

1.GÜN : İSTANBUL–ODESSA

Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde bulunan Atlas Global kontuarında bilet / bagaj ve devamında pasaport kontrol işlemlerinin tamamlanmasının ardından Odessa’ya hareket. (Bilet ve pasaport kontrol işlemlerinizi zamanında tamamlayabilmek için uçuş saatinden üç saat önce havalimanında hazır bulunmanız önerilir. Rehberinizle buluşma uçuşunuza bir saat kala uçak kapısında olacaktır) Yerel saat ile 17.10’da varışımızın ardından havalimanında bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik Odessa Şehir turu. Turumuz esnasında yapacağımız kısa bir yürüyüşle, Opera binası, Tarih Müzesi, Puşkin anıtı ve Parkı, Potemkin merdivenleri, Çariçe Katerina II heykeli görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer.

2.GÜN : ODESSA–VİNNİTSA

Otelden çıkış işlemlerimizin ardından Vinnitsa’ya hareket. Ukrayna’nın refah seviyesi en yüksek, Ukrayna devlet başkanı Petro Poroşenko’nun özel ilgi gösterdiği, otomotiv parçaları üretimi ve elmas işleme atölyeleriyle tanınan Vinnitsa’ya varış ve panoramik şehir turumuzun ardından otelimize transfer.

3.GÜN : VİNNİTSA–LVİV

Otelden çıkış işlemlerimizin ardından 2. Dünya Savaşı’ndan hasar almadan kurtulabilmiş, nadir şehirlerden biri olan Lviv’e hareket. 13. YY’da Galiçya’nın büyük kralı Daniel Halitsky tarafından oğlu Leo’nun onuruna kurulmuş, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan, aslan şehri Lviv’de gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuz esnasında, çikolata fabrikası, kahve madeni sarhoş vişne gibi ilginç kafe ve restoranlarla bezeli pazar meydanı, Devlet Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Latin-gotik katedrali, göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turu bitimi otelimize transfer.

4.GÜN : LVİV

Kahvaltının ardından Altın Nal Şatolar Turu için otelden hareket. Altın Nal Şatoları Turunda orjinal halleri günümüze kadar korunmuş, biribirinden etkiliyeci şatolarda adeta geçmişe bir yolculuk yapacağız. İlk durağımız Zolochev şatosu; 1634’ den günümüze kadar gelen, restore edilerek korunmuş ve turizme kazandırılmış olan kale, eski dönemlerde yapılan işkence izlerinden, ünlü tapınak şövalyelerinin izlerine kadar bir çok tarihi dokuyu barındırmaktadır. Mimari güzelliği kadar hüzün dolu hikayesi ile bizleri etkileyecek olan Zolochev kalesi ziyaretinin ardından, ikinci durağımız Olesko Şatosuna geçiyoruz. 18. yüzyıldan kalma, mimarisi ile ortaçağı yansıtan ender güzellikteki Olesko şatosu her ne kadar bölge savunması için yapılmış olsa da zamanın Polonya’lı asillerinin rezidansı olarak da hizmet vermiştir. Tur bitimi otelimize transfer.

5.GÜN : LVİV–RİVNE–KİEV

Otelden Çıkış işlemlerimizin ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e hareket. Yolculuğumuzun ilk durağı Rivne’de vereceğimiz yemek molamızın ardından, Aşk Tüneli. Bir yük treninin günde iki kez sık ağaçlar arasından geçmesiyle oluşan bu romantik noktada vereceğimiz fotoğraf molamızın ardından Kiev’e hareket. Akşam saatlerinde varış ve otelimize transfer.

6.GÜN : KİEV

Kahvaltının ardından panoramik Kiev turu. Dinyeper nehri kıyısındaki Lybid anıtı, Vladimirskaya Caddesi, Opera Binası, Bale Binası, Altın Kapı, Ayasofya meydanı ve kalpaklardan matruşkalara, pilot kasklarından köstekli saatlere ve asker parkalarına kadar pek çok ilginç hediyelik eşyanın satıldığı Andrievski yokuşu görüldükten sonra dostluk tepesine çıkıp, fotoğraf molası vereceğiz. Tarihi Kiev silah fabrikası, parlamento binası, Mihaylovski Meydanı ve Kilisesi ve Knyagine Olga Heykeli turumuzun devamında göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından “Pcerska Lavra & Mikrominyatür & 2.Dünya Savaşında Ukrayna müzesi” turu için hareket. Pcerska Lavra Manastırı: Büyük Vlademir’in çabalarıyla bir metropolitlik merkezi olarak kurulan manastır hiç şüphesiz hem bugün bildiğimiz Rus ulusunun hemde Rus Ortodoks kilisesinin en önemli anıtlarından biridir. Nazi işgali sırasında büyük yıkıma uğrayan manastır geçtiğimiz yüzyılda bugünkü haline getirililmiştir. Mikrominyatür Galerisi: Tanınmş minyatür sanatçısı Nikolay Syadristıy’ın ancak mikroskop yardımı ile görülebilen eserleriden, ziyaretçilerini hayrete düşüren bir derlemedir. 2.Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi: İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan ikinci dünya savaşına dair pek çok belge, eşya ve silahın tarih sırasıyla, çok etkileyici bir biçimde sunulduğu müze, Ukrayna’nın en önemli ulusal değerlerindendir. Tur bitimi otelimize transfer.

7.GÜN : KİEV–UMAN–ODESSA

Otelden çıkış işlemlerimizin ardından Odessa’ya hareket. Yol üzeri uğrayacağımız Uman’da, Stanislaw Potocki’nin eşi Sofia onuruna 18. Yy’da yaptırdığı Sofiyivka Parkını geziyoruz. Bir kısmı Arboretum (bilimsel araştırmalar için kurulan ağaç koleksiyonu) ve kalan kısmı keyifli bir mesire alanı olan Sofiyivka Parkı gezimizin ardından Odessa’ya hareket ve otelimize transfer.

8.GÜN : ODESSA–İSTANBUL

Kahvaltının ardından kişisel aktiviteleriniz için serbest zaman. Rehberimizin bildireceği saatte havalimanına transfer ve İstanbul’a hareket. Türkiye saati ile 20.20’de varış. Turumuzun ve servislerimizin sonu.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

• Programda belirtilen havayolu ile belirtilen parkurda ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Alan/otel/alan transferleri, şehirler arası transferler
  • Belirtilen kategori otellerde oda+kahvaltı (Continental kahvaltı) konaklamalar
  • Programda belirtilen tüm çevre gezileri dahil
  • Otel konaklama turist vergileri
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Türkçe tur liderliği hizmeti
  • Yurt dışı çıkış fonu
  • Seyahat Sigorta Poliçesi

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

• Vize ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Müze, ören yeri veya benzeri tüm giriş ücretleri
  • Ekstra turlar

BİLGİLENDİRME:

Vizyonder olarak düzenlediğimiz inceleme ve araştırma gezilerinin amacı, yurt dışındaki yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını yakından izlemek, kent estetiği, kent planlaması, farklı coğrafyalarda farklı ölçeklerdeki ulaşım sorunlarının giderilmesi için izlenimler edinilmesi, toplu taşıma, kentsel dönüşüm, geri dönüşüm, atık depolama, ayrıştırma, yeşil alanlar, parklar vs. gibi teknik konularla, kültür, sanat, spor gibi sosyal alanlarda diğer yerel yönetimlerin uygulamalarını yakından inceleyerek bilgi ve görgü artırma amaçlanmaktadır.

"Tüm Katılımcıların Yurtdışı Geçici Görev Yollukları, 6245 Sayılı Harcırah Kanununa Uygun Bir Şekilde Uzmanlarımız Tarafından hazırlanmakta olup, Organizasyonu İşlemlerini Tecrübeli ve Profesyonel Bir Ekip Aracılığı İle Sorunsuz Şekilde Yürütmekteyiz.

Yurtdışı Tetkik Gezileri İçin Bize Ulaşın

E-Posta : bilgi@vizyonder.org.tr
Telefon : +90 242 338 2016 - Faks  : +90 850 811 2016
Gsm : +90 545 335 2016 - Gsm2: +90 545 337 2016
Whatsapp  : Whatsapp Görüşmesi Başlat

Yurtdış Gezilerinde Uygulanacak Mevzuat ve Operasyonel Ayrıntılar için tıklayınız

İletişime Geçin

Tüm sorularınız için lütfen formu doldurun.
İsim Soyisim
Kurum
Birim/Görev
E-Posta