Küba Turu

1.GÜN : İSTANBUL–HAVANA

Programımız, sizi havalimanındaki buluşma noktamıza götürmek üzere verdiğiniz adrese gelecek olan özel aracın adresinize ulaşması ile başlıyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde buluşarak, check-in işlemlerimizi tamamlıyor ve sonrasında Havana’ya uçuyoruz. Yerel saat ile Havana’ya varıyor. Gümrük işlemlerinin ardından özel otobüsümüz ile şehir turumuza başlıyoruz. Göreceğimiz yerler arasında Havana’nın nispeten daha modern kısmı olan Miramar bölgesini, meşhur Devrim Meydanı, Beyaz Saray’ın Havana’daki ikizi Capitol Binası göreceklerimiz arasında. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra ünlü sanatçı Jose Fuster’in seramik ve fayanslarla kapladığı mahelleyi gezeceğiz. Sonrasında otelimize gidiyoruz. Dinlenmek için serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2.GÜN : HAVANA

Kahvaltının ardından klasik Amerikan arabaları ile gerçekleştireceğimiz şehir turuna başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Colomb Mezarlığı, kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni gezeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıp, Eski Havana’da keyifli bir yürüyüş turundan sonra, San Jose Pazarın’da ülkeye özgü bir çok el işi, hatıra eşya alabileceğiniz serbest zamanımız olacak. Küba’nın simgelerinden olan “Coco Taxi”leri kullanarak otelimize döneceğiz. Akşam yemeğimiz ve konaklama otelimizde.

3.GÜN : HAVANA

Kahvaltının ardından Pinar del Rio’ya hareket ediyoruz. Burada dünyaca ünlü Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikayı gezecek ve üretimin her aşamasını göreceğiz. Gezi sonunda misafirlerimiz buradan puro alabilirler. Daha sonra UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Vadinin ortasında bulunan Palanque Restoran’da öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemeğin ardından tütün tarlalarını, yerel puro çiftliklerini ziyaret ediyoruz. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hakim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde.

4.GÜN : TRINIDAD-CAYO SANTA MARIA

Kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor ve ardından Küba’da kolonyal mimarinin en iyi korunduğu kent olan Trinidad şehir turumuz için yola çıkıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ingenios Vadisi ve Trinidad şehri gezisi esnasında Romantik Müzesi ve aynı adla anılan; yerel içecekler, limon, bal ve su ile yapılan içkisi ile meşhur La Canchanchara Bar’ı göreceğiz. La Canchanchara’nın tadına baktıktan sonra otobüsümüz ile Cayo Santa Maria'ya hareket ediyoruz. Öğle yemeğimiz geziler sırasında yerel restoranda. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5.GÜN : CAYO SANTA MARIA

Kahvaltının ardından her şey dahil konseptindeki otelimizde tüm gün boyunca deniz, kum ve güneşin tadını çıkaracağız. Öğle yemeği, akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6.GÜN : CAYO SANTA MARIA-SANTA CLARA-HAVANA

Kahvaltının ardından Santa Clara gezimiz için yola çıkıyoruz. Varışa istinaden gerçekleştireceğimiz Küba Devrimi esnasında en çetin savaşlara sahne olan Santa Clara gezimiz esnasında Che Guevara’nın 37 arkadaşı ile birlikte ebedi istirahatinde bulunduğu Anıt Mezarı ve Zırhlı Tren göreceklerimiz arasında. Öğle yemeğimizi yerel restoranda aldıktan sonra, Havana'ya hareket ediyoruz. Otelimize varış ve odalarımıza yerleşme. Akşam ise, Buena Vista Social Club gecesine katılacak Kübalı sanatçıların canlı ritmleri ve salsa dansları eşliğinde, unutulmaz gece yaşayacağız ve akşam yemeğimizi de burada alıyoruz. Günü tamamladıktan sonra otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

7.GÜN : HAVANA

Kahvaltımızın ardından tam gün serbest zaman. Havana’yı dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Konaklama otelimizde.

8.GÜN : HAVANA–İSTANBUL

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından İstanbul’a uçuyoruz. Uçuşumuz Karakas stoplu olacaktır. Yaklaşık olarak 1 saat, 30 dakikalık bir bekleme olacak uçaktan İstanbul’a kadar inmeyeceğiz. Saat farkından dolayı günü uçakta geçiriyoruz**

9.GÜN : İSTANBUL

Yerel saat ile Atatürk Havalimanı’na varıyoruz. Turumuz, özel şoför ve aracınız ile evinize transferinizle sona eriyor.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

• Programda belirtilen havayolu ile belirtilen parkurda ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Alan/otel/alan transferleri, şehirler arası transferler
  • Belirtilen kategori otellerde oda+kahvaltı (Continental kahvaltı) konaklamalar
  • Programda belirtilen tüm çevre gezileri dahil
  • Otel konaklama turist vergileri
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Türkçe tur liderliği hizmeti
  • Yurt dışı çıkış fonu
  • Seyahat Sigorta Poliçesi

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

• Vize ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Müze, ören yeri veya benzeri tüm giriş ücretleri
  • Ekstra turlar

BİLGİLENDİRME:

Vizyonder olarak düzenlediğimiz inceleme ve araştırma gezilerinin amacı, yurt dışındaki yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını yakından izlemek, kent estetiği, kent planlaması, farklı coğrafyalarda farklı ölçeklerdeki ulaşım sorunlarının giderilmesi için izlenimler edinilmesi, toplu taşıma, kentsel dönüşüm, geri dönüşüm, atık depolama, ayrıştırma, yeşil alanlar, parklar vs. gibi teknik konularla, kültür, sanat, spor gibi sosyal alanlarda diğer yerel yönetimlerin uygulamalarını yakından inceleyerek bilgi ve görgü artırma amaçlanmaktadır.

"Tüm Katılımcıların Yurtdışı Geçici Görev Yollukları, 6245 Sayılı Harcırah Kanununa Uygun Bir Şekilde Uzmanlarımız Tarafından hazırlanmakta olup, Organizasyonu İşlemlerini Tecrübeli ve Profesyonel Bir Ekip Aracılığı İle Sorunsuz Şekilde Yürütmekteyiz.

Yurtdışı Tetkik Gezileri İçin Bize Ulaşın

E-Posta : bilgi@vizyonder.org.tr
Telefon : +90 242 338 2016 - Faks  : +90 850 811 2016
Gsm : +90 545 335 2016 - Gsm2: +90 545 337 2016
Whatsapp  : Whatsapp Görüşmesi Başlat

Yurtdış Gezilerinde Uygulanacak Mevzuat ve Operasyonel Ayrıntılar için tıklayınız

Sayıştay Denetimine Hazırlık Kitabı Çıktı

Anketimize Katılın İndirim Kazanın

İletişime Geçin

Tüm sorularınız için lütfen formu doldurun.
İsim Soyisim
Kurum
Birim/Görev
E-Posta