Bitinya Turu (Sinop - Kastamonu - Safranbolu)

Bitinya İnceleme Araştırma Gezisi

1.GÜN : İstanbul–Sinop

21.00 Yenibosna (Yenibosna Metrobüs Durağı Yanı) - 22.00 Harbiye Çayhane Önü – 23.00 Kadıköy Yeni Salıpazarı Otoparkı - 23.30 Çayırova Mc Donalds önünden aracımıza bindikten sonra Sinop’a doğru yolculuğumuza başlıyoruz.

2.GÜN : Sinop–Erfelek Şelaleleri–Sinop(Gerze)

Sabahleyin yol üzerinde alacağımız serbest kahvaltı sonrası Gerze’de bulunan otelimize yerleşiyoruz. (Otelin müsaitlik vermemesi durumunda rehberimiz otele gitmeden programa başlayabilir. Misafirlerimizin bu duruma karşı hazırlıklı olmalarında fayda vardır). Sonrasında küçüklü büyüklü 28 şelaleden oluşan Erfelek Tatlıca Şelalelerine gidiyoruz. (Şelalelere çıkmayı göze alamayan misafirlerimiz doğal güzellikler arasında hoşça vakit geçirebilirler). Dönüşte, Kuş Cenneti de olan Sarıkum’u göreceğiz. Sarıkum gezisi sonrası otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelde.

3.GÜN : Sinop–Akliman–Sinop(Gerze)

Sabah otelde aldığımız sabah kahvaltısı sonrasında Sinop şehir merkezine hareket ediyoruz. Sinop şehir merkezine girmeden önce, Hamsilos Koyu ve Ak Liman’ı görüyor ve filozof Diyojen’in doğduğu şehir olan Sinop şehir merkezi gezimiz sırasında Sinop Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Seyit Bilal Türbesi, Sinop Kalesi ve Tarihi Cezaevi’ni görüyoruz. Gezilerimiz sonrasında akşam yemeği ve konaklama için otelimize dönüyoruz.

4.GÜN : Sinop–Kastamonu–Safranbolu–İstanbul

Sabah otelde aldığımız sabah kahvaltısı sonrasında Kastamonu’ya hareket ediyoruz. Varışımızla Kurtuluş Savaşı’mızın kadın kahramanlarının simgesi olan Şerife Bacı Anıtı’nı görüyoruz. Sakatlar yararına çalıştırılan bir çayhanede çay ya da kahve için kısa bir mola vereceğiz. Gezilerimiz sonrasında Safranbolu’ya hareket ediyoruz. Adını yörede yetişen Safran bitkisinden alan Safranbolu’da Kaymakamlar Evi, Pazar Yeri, Arastacılar Çarşısı, Köprülü Cami, Güneş Saati, Semerciler Çarşısı, Manifaturacılar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Lokum Atölyesi, Ulu Cami (Ayestefenos Kilisesi) gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. Köstendil Kaymakamı Hasan Paşa’nın Türbesi’nin, Namazgâhların, Hızır (Hıdır) Paşa’nın mezarı ile Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Dr. Ali Yaver Ataman’ın (1955) anıt mezarının bulunduğu Hıdırlık Tepesi’ne uğradıktan sonra İstanbul’a hareket ediyoruz. Akşam geç saatlerde İstanbul'a varışımızla bir başka organizasyonda görüşmek dileğiyle buluşma noktalarımızda vedalaşıyoruz.

Yurtiçi Tetkik Gezileri İçin Bize Ulaşın

E-Posta : bilgi@vizyonder.org.tr
Telefon : +90 242 338 2016 - Faks  : +90 850 811 2016
Gsm : +90 545 335 2016 - Gsm2: +90 545 337 2016
Whatsapp  : Whatsapp Görüşmesi Başlat

İletişime Geçin

Tüm sorularınız için lütfen formu doldurun.
İsim Soyisim
Kurum
Birim/Görev
E-Posta