13-17 Ekim 2021

KAMU İHALE ve ELEKTRONİK İHALE
Eğitim Semineri Düzenlenecektir.

Konum:Innvista Hotel Belek / Antalya

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 18/08/2021 tarih ve E-78633697-770-1544304 sayılı yazısı ile İZİNLİ olarak düzenlenmektedir.

Detaylar ve Kayıt için tıklayınız

Kategori: Tebliğ

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Kamu İhale Kurumundan

KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 – 22/8/2009 tarihli ve 27327 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu İhale Genel Tebliğine 16.3.2. numaralı maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

16.3.3. 4734 sayılı Kanunun 52 nci maddesi uyarınca danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde toplam puanı en yüksek olan istekli ile görüşme yapılmak suretiyle ihalenin sonuçlandırılması gerekir. Danışmanlık Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde, mali teklif üzerinde yapılan görüşmenin kapsamının ödeme koşulları ve planının, mali teklif tutarını değiştirmemek kaydıyla idare lehine düzenlenmesine yönelik olabileceği hükme bağlanmıştır. Bu çerçevede, danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde toplam puanı en yüksek isteklinin mali teklifinin yaklaşık maliyetin üzerinde olması halinde, ihale, bütçe ödenekleri dikkate alınarak toplam puanı en yüksek olan bu istekli üzerine bırakılır ya da iptal edilir.”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 45.1.13.14. numaralı maddesinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İstekliler tarafından akaryakıt girdisine ilişkin olarak, EPDK tarafından yayımlanan, İstanbul İli, Avrupa Yakasında bulunan bayiler adına beyan edilmiş fiyatların ortalamasını yansıtan En Yüksek İşlem Hacimli 8 Firmanın Akaryakıt Fiyatlarına İlişkin Raporda yer alan fiyatların % 90’ının altında sunulan açıklamalar geçerli kabul edilmez.”

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 79.2.7. numaralı maddesinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Tebliğin 79.3.4. numaralı maddesinin dördüncü cümlesinde yer alan “kapsayan” ibaresinden sonra gelmek üzere “ya da ihale tarihi ile işin başlangıç tarihinin farklı yıllara ait olduğu” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 5 – Aynı Tebliğin 79.3.6. numaralı maddesinin birinci cümlesinde yer alan “kapsayan” ibaresinden sonra gelmek üzere “ya da ihale tarihi ile işin başlangıç tarihinin farklı yıllara ait olduğu” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 6 – Aynı Tebliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Başlamış olan ihaleler

GEÇİCİ MADDE 17 – (1) Bu maddeyi yürürlüğe koyan Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan Tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılır. Ancak bu maddeyi yürürlüğe koyan Tebliğin 1 inci maddesi ilan veya duyuru tarihlerine bakılmaksızın ilgili maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uygulanır.”

MADDE 7 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Tebliğ hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Eklenme Tarihi: 26-01-2021
İlgili Kategoriler:    Kamu İhale Mevzuatı