657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Mali Hükümler” kısmında yer alan 146’ncı maddesinde; “…Memurlara kanun, tüzük ve yönetmeliklerin ve amirlerin tayin ettiği görevler karşılığında bu Kanunla sağlanan haklar dışında ücret ödenemez hiçbir yarar sağlanamaz.…” denilmek suretiyle memurlara Devlet Memurları Kanunu’nda sayılan unsurlar dışında ayni ya da nakdi bir ödeme yapılamaması ve hiçbir yarar sağlanmaması gerektiği ifade edilmiştir.
...Belediyesinde memur olarak görev yapan iki avukatın kişisel harcama mahiyetinde olan baro aidatlarının belediye bütçesinden ödenmesi sonucu .…TL kamu zararına neden olunmuştur.
Ancak bu kamu zararı tutarı …TL’nin …TL’si …tarih ve … nolu muhasebe işlem fişiyle, …TL’si ise …tarih ve … nolu muhasebe işlem fişiyle ahizlerinden tahsil edildiğinden ilişilecek husus kalmadığına oy birliğiyle karar verildi.