Kategori: Devlet Personel Başkanlığı Görüşleri

Ticaret Ve Sanayi Odasında Çalışan Personelin Devlet Memuru Kadrosuna Naklen Atanıp Atanamayacağı Hakkında Görüş

Mardin Ticaret ve Sanayi Odasında çalışan personelin Kurumunuza naklen atanıp atanamayacağına ilişkin görüş talep eden ilgi yazı incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 üncü maddesinin birinci fıkrasında; “Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır.” hükmü yer almakta olup, söz konusu hüküm çerçevesinde Devlet memuru olan personelin kurumlar arasında nakli mümkün bulunmaktadır.

Bu itibarla, Ticaret ve Sanayi Odasında çalışan personelin memur olmaması sebebiyle Üniversitenize naklen atanamayacağı değerlendirilmektedir.

Eklenme Tarihi: 20-03-2019
İlgili Kategoriler:    Personel Mevzuatı