Vizyonder, Elektronik İhale (e ihale) eğitimini EKAP üzerinden video üzerinden uygulamalı olarak (mal hizmet alımı vb. ayrı ayrı) kamu ihale uzmanları aracılığı ile vermektedir. Bu eğitimle birlikte kamu alımlarında rekabet, şeffaflık etkinlik, verimlilik ve tasarruf sağlanması yönelik yapılan çalışmaların daha hızlı yaygınlaştırılması ve uygulamada yaşanan tereddütlü alanların belirlenerek çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır.
Elektronik İhale (E-İhale); Kamu alımlarının elektronik ortamda gerçekleştirildiği elektronik dönüşüm sürecidir. 4734 sayılı Kanundaki temel ilkeler gözetilerek, ihale sürecindeki uyulması gereken esas ve usullerin bilgi ve iletişim teknolojileri ile desteklenmesi ve satın alma işlemlerinin en az iş yükü ve maliyetle yapılmasına imkan tanınması için kurulan bilişim altyapısıdır.
Elektronik ihale uygulamalarının geliştirilmesinin altında yatan en önemli neden kamu alımlarında şeffaflık, rekabet, etkinlik, verimlilik ve tasarruf sağlanmasıdır. Bunun yanında elektronik ihale uygulamaları ile alım süreçleri standardize edilebilmekte, bilgi bütünlüğü, doğruluğu ve tutarlılığı sağlanabilmekte, izlenebilirliğin artmasına paralel olarak kamuoyu denetimi oluşturulabilmektedir.
Bildiğiniz üzere İhale mevzuatında önemli değişiklikler yapıldı. Mal Alım, Hizmet Alımı, Yapım, Danışmanlık, Çerçeve Anlaşmalar ve Elektronik İhale yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, tekliflerin elektronik platforma alındığı beyan usulünün kullanımının arttırılması, e-ihalenin devreye alınması, İhalelerde e-eksiltmenin yapılabilmesi, yeterlik sistemi üzerinden e-ihale yapılabilmesi gibi elektronik ihale uygulamaları konusunda birçok yenilik getirilmiştir.
19.06.2018 Tarihli ve 30453 (Mükerrer) sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişiklikleri ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki idarelerin, bu Kanuna göre yapacakları ihalelerin kısmen veya tamamen Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik önemli düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda aşağıdaki uygulama yönetmeliklerinde değişiklik yapılmıştır;
Açık ihale usulü ile yapılan yapım, hizmet alım ve mal alım ihaleleri ile 21/f maddesine göre pazarlık usulü ile yapılan hizmet alımı ve mal alımı ihalelerinin e-ihale yoluyla yapılabilmesine imkân tanıyan elektronik ihale uygulaması 02.01.2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.
İhale mevzuatında yeni dönemlerde iş hayatımızda sıklıkla duyduğumuz Elektronik ihale uygulamada yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve kamu idarelerinin bu değişikliklere uyum sağlayabilmesi için eğitim gerekliliği ortaya çıkmıştır.
“Vizyonder eğitmenleri ve uzmanları; Kamu İhale Kurumunda uzun yıllar görev yapmış İhale Hukukçusu, İhale Uzmanı ve ihale hukuku öğretim görevlisi (Prof. Dr, Doç,) veya mesleki açıdan uzmanlaşmış ulusal ve uluslararası bürokrat, kamu ve özel sektör üst yöneticisi, ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman, tanınmış popüler kişiler ve profesyonel öğretici ve meslek sahiplerinden oluşmaktadır.” Eğitmenlerimiz, özgeçmişleri ve referanslarımız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Eğitim Kamu İhale Kurumu’nda uzun yıllar görev yapmış İhale Hukukçusu ve İhale Uzmanı eğitmenlerimiz tarafından verilecektir.
Vizyonder, eğitimlerin başlangıcında 10 sorudan oluşan ön test, bitiminde ise 10 soruluk son test uygulayıp rapor etmektedir. Eğitim süreci sonunda ayrıca eğitimlerin değerlendirilmesi anketi yapılmaktadır. Eğitim memnuniyet değerlendirme anketinde eğitimciye 100 üzerinden 70’ ten düşük not çıkarsa o eğitim başka bir eğitmen ile ücretsiz olarak tekrar verilmektedir.
Elektronik ihalenin tanımı, elektronik ihalenin amacı, karma elektronik modeli, elektronik ihale kapsamı, tanımlar, EKAP üzerinden e ihale işlem süreçleri maddeler halinde anlatılması, ihale kaydı nasıl yapılır? Teknik şartname açıklama nasıl yapılır? İlan hazırlama nasıl yapılır?
E ihalede Bildirim ve Tebligat Esasları, İdarelerin EKAP’a kaydı Yaklaşık Maliyet, İhtiyaç Raporu, İKN Alınması E ihalede Doküman hazırlanması, ihale onayı, komisyon üyeleri atama, e teklif açılış işlemleri
Teknik Şartnameler, İhale komisyonunun kurulması, İlanlar ile Dokümana İlişkin Hususlar, E ihalede Dokümanda Değişiklik Yapılması,(e-teklifler), EKAP’a erişimin uzun süreli sağlanamaması durumunda yapılması gerekenler, teklif mektubunun uygunluk durumu, yeterlilik belgeleri ve geçici teminat
Erteleme yapılması durumunda yapılması gerekenler, Mal alımı ihalelerinde, isteklilerden numune istenilmesi durumunda yapılacaklar, E ihalede Banka referans mektubu işlemleri nasıl yapılır, e teklifte birinci oturum, ihale tarihine ilişkin teyit, e teklif değerlendirme kapalı oturum, yasaklılık teyidi, tevsik edilen belge işlemleri
E ihalede Geçici Teminatlar, ihale saatinden veya tekliflerin açılma saatinden önce iptal edilmesi durumu, e-tekliflerin açılması nasıl yapılır, geçici teminat mektuplarının değerlendirilmesi nasıl yapılır, Elektronik ihale e-tekliflerin değerlendirilmesi nasıl yapılır, yeterlik kriterleri ile ilgili değerlendirme nasıl yapılır, İhalenin Sonuçlandırılması, ekonomik açıdan en avantajlı teklif için teyit alma, kesinleşen ihale kararının bildirilmesi
Çerçeve anlaşma işlemleri, Münferit sözleşme işlemleri, Diğer Hususlar, Yapım işleri-Elektronik ihale 60 a maddesi, Yapım ihaleleri, Yapım işleri-Elektronik ihale, Elektronik eksiltme, Elektronik ihale, Kefalet senedi, teyit işlemleri sözleşme öncesi, sonuç formu gönderme, tebligat gönderme.
E-ihale eğitimi süresi Vizyonder uzmanları tarafından idare ile yapılan görüşme veya eğitim ihtiyaç analizi sonuçlarına göre belirlenmektedir Standart teorik ve uygulamalı bir eğitim için 3 gün 18 saattir.
Eğitim bitiminde yapılan eğitim memnuniyet değerlendirme anket sonuçları eğitmenlerin gözlem ve önerileri ile birleştirilerek rapor halinde kurumunuz yetkililerine sunulur.
Eğitim sonunda bütün katılımcılara Vizyonder tarafından onaylı katılım belgesi verilecektir.
Eğitimde kullanılacak ders notu Vizyonder tarafından hazırlanacak ve dağıtılacaktır.
Vizyonder eğitmenleri ve uzmanları; Kamu İhale Kurumunda uzun yıllar görev yapmış İhale Hukukçusu, İhale Uzmanı ve ihale hukuku öğretim görevlisi (Prof. Dr, Doç,) veya mesleki açıdan uzmanlaşmış ulusal ve uluslararası bürokrat, kamu ve özel sektör üst yöneticisi, ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman, tanınmış popüler kişiler ve profesyonel öğretici ve meslek sahiplerinden oluşmaktadır.” Eğitmenlerimiz, ihale mevzuatı ile ilgili yayınlamış kitap ve makaleleri bulunmaktadır. Eğitmenlerimizin özgeçmişleri ve referanslarımız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Önemli Not: Seçmiş olduğunuz eğitmenlerden eğitim sonrasında yapılacak anket sonuçlarında eğitmenden memnuniyet oranı %80’nin altında çıkması durumunda aynı eğitim seçeceğiniz başka bir uzmanımız tarafından ÜCRETSİZ verilecektir.
E-Posta | : | bilgi@vizyonder.org.tr |
Telefon | : | +90 242 338 2016 - Faks : +90 850 811 2016 |
Gsm | : | +90 545 335 2016 - Gsm2: +90 545 337 2016 |
WhatsApp Yazışması Başlat |