Seminer Detayı

Akka Antedon Hotel 5* - Beldibi / Kemer / Antalya

Eğitim Konuları

Belediye Şirketi Kurulması ve Yönetilmesi ​Eğitimi

Belediye şirketlerinin; kurulması, devir alınması, yönetilmesi, satın alma mevzuatının oluşturulması, kurumsallaşmanın sağlanması, denetimi ve denetlenmesi, organizasyon yapısının oluşturulması, gelir sağlanması, mali ve muhasebe işlem süreçlerinin yapılması (sermaye artış, yönetim kurulu, denetim kurulu, bankalardan kredi kullanımı vs.) gibi tüm konularda Belediye şirketlerine yönelik tam ve kurumsal olarak eğitim hizmeti veriyoruz.

Belediye şirketlerinin tabi oldukları birçok mevzuat olmasından kaynaklı olarak Belediye Şirket yönetiminde hata yapılmasından da kaçınılamıyor. Bunun nedeni ise Belediye şirketleri özel hukuk hükümlerinin yanı sıra ihale mevzuatını da tabidir ve Sayıştay’ın denetimi kapsamındadır.

Belediyelerin kurdukları veya hibe yoluyla edindikleri şirket sayısı 1000’i geçti. Bildiğiniz üzere Belediye Şirketleri Türk Ticaret Kanunu’na tabi olmakla beraber, satın alma işlemleri açısından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabidir. Sayıştay Kanunu’na göre de Belediye şirketleri Sayıştay denetimine tabidir.

Belediye şirketlerinde mevzuatla birlikte yapılan düzenlemeler yeterli olmamasından kaynaklı ve kurumsal yapının tam olarak oturmaması nedeniyle yapılan iş ve işlemlerde belirli dönemlerde uygulama da sorunlar yaşanmakta ve tereddütler oluşmaktadır.

Vizyonder olarak bu çerçevede Belediye şirketlerin kurumsallaşmasından, denetimine kadar aşağıda yer alan başlıklarda yapılacak eğitim ile katılımcılara anlatılacaktır.

Belediye Şirketleri Eğitim Hizmeti Kapsamı

• Belediyelerde işletme ve şirket kurulması, şirket ortaklığı, sermaye artırımı, işletme ve şirketlerin yönetim ve denetimi.
  • Limited Şirketlerde Yönetim, Anonim Şirketlerde Yönetim, Anonim Şirket İç Yönergesi,
  • Şirketlerde İç Yönetim Düzenlemeleri (Yönetmelikler, Görev ve Sorumluluklar, İç Denetim), Limited  Ve Anonim Şirket Sözleşme Değişiklikleri,
  • Belediye Şirket İlişkileri (Sermaye Koyma, Diğer Mali İlişkiler, Belediye Personelinin Şirkette Görevlendirilmesi ),
  • Şirketlerin Oda Kaydı, Kep Adresi ve Mersis Kayıtları,
  • Avukat Bulundurma Zorunlulukları,
  • Limited ve Anonim Şirketlerde Faaliyet Raporları,
  • Belediye Şirketlerinde Denetim, (Belediye Meclisi, Sayıştay Denetim, Bağımsız Denetim Ve Kapsamı, Yeminli Mali Müşavir ve Tam Tasdik, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Denetimi, Vergi Müfettişleri ve Bakanlık Denetimi),
  • Belediye Şirketlerinde Sayıştay Sorguları,
  • Belediye Şirketlerinde Kbs Mizanları ve Hazine ve Maliye Bakanlığına Gönderme,
  • Bilgi Edinme Yasası Çerçevesinde Belediye Şirketlerinin Yapması Gerekenler,
  • Belediye Şirket Müdür ve Yönetim Kurulu Üyelerinin İş Kazalarındaki Sorumlulukları,
  • Belediye Şirketlerde Kar/Zarar Dağıtımı, Kar Pay Avansı Dağıtımı ve Yedekler,
  • Belediye Şirketlerde Ticari Defterler ve Belgeler (Ticari Defterler, Defter Tasdiki, Muhasebe Ücretleri, E-Defter, E-Fatura ve Diğer Belgeler),
  • Belediye Şirketlerde Vergiler (Özel Konular: Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi, Damga),
  • Mahalli İdareler Tarafından Şirket Kurulması İçin İzlenmesi Gereken Yöntemler.

Ücretler

4 GECE 5 GÜNDÜZ
Tek Kişilik Katılım 2.350 TL + KDV
Çift Kişilik Katılım (Kişi Başı) 1.750 TL + KDV
Misafir Ücreti 850 TL ( Tek kişilik katılım yapılan ödemelerde eş için geçerlidir. )
Çocuk 1.Çocuk 0-6,99 Yaş  -  2. Çocuk 0-1,99 Yaş ücretsizdir.

Seminer Takvimi

Tarih Saat Açıklama
21 Ekim 14.00 Otele Giriş ve Yerleşme
22 Ekim 09.30 - 17.30 Belediye Şirketleri Yönetimi Eğitimi
23 Ekim 09.30 - 17.30 Belediye Şirketleri Yönetimi Eğitimi
24 Ekim 09.30 - 17.30 Belediye Şirketleri Yönetimi Eğitimi
25 Ekim 12:00 Otelden Ayrılış ve Transfer

Eğitmenlerimiz

Eğitim Uzmanı, Kurumsallaşma Uzmanı, İhale Uzmanı & Danışmanı SMMM, Uzman Kalite Tetkikçisi Mehmet Ali CANDAN

Seminere Katılabilmek İçin

Başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması, Seminer ücretinin ilgili hesaba yatırılması, Seminer ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunun ve Başvuru Formunun 0(850) 811 2016 no.lu faksa gönderilmesi gerekmektedir.

Seminer Giderleri Nasıl Ödenecek

4734 Sayılı kanun gereğince bir “hizmet” olan eğitim, kurs ve seminer faaliyetleri, bunu düzenleyen kuruluştan satın alınabilecek ve karşılığında fatura alınacaktır. Söz konusu hizmetin kurum bütçesinden doğrudan temin ile ödemesi mümkündür. Seminer giderleri; Analitik Bütçe Sisteminde Ekonomik Sınıflandırmanın 03.5.9.03 Kurslara Katılma ve Eğitim Giderleri veya 03.5.9.90 Diğer Hizmet Alımları kodundan karşılanacaktır. Yukarıda belirtilen Eğitim Seminer Hizmeti, anılan Otel’de söz konusu tarihte ve yukarıda belirtilen konularda sadece Derneğimizce sunulduğundan, bu hizmeti 4734 sayılı Kanunun 22/a veya 22/d fıkraları kapsamında temin edebilirsiniz.

Damga Vergisi

Düzenlenen ödeme emri belgesinden 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu’na tabi kurumlar tarafından KDV hariç tutar üzerinden binde 9,48 oranında damga vergisi kesintisi yapılmalıdır. Havale ya da EFT ücreti kesinlikle kesilmemesi gerekmektedir. Damga vergisi kesintisi yapıldığına ilişkin muhasebe işlem fişinin 0(850) 811 2016 no.lu faksa gönderilmesi gerekmektedir.

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

Her Şey Dahil Konseptte Konaklama, Transfer, Eğitim , Katılım  Belgesi,  Kalem,  Bloknot,  Dosya, Eğitmenlerimiz Tarafından CD ortamında hazırlanmış Seminer Ders Notları, Eğitim aralarında alınan kahve, pasta vs. yiyecek dahildir.

İletişim ve Kayıt İçin

E-Posta : bilgi@vizyonder.org.tr
Telefon : +90 242 338 2016 - Faks  : +90 850 811 2016
Gsm : +90 545 335 2016 - Gsm2: +90 545 337 2016
WhatsApp Yazışması Başlat

Seminer Başvuru Formu

Detaylı Bilgi Alın

Bu seminer ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen bilgilerinizi bırakın.
İsim Soyisim
Kurum